social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Interieurtrend: kleuren van de maan

In moeilijke tijden grijpen we graag terug naar onze oerinstincten en zoeken we naar een connectie met de natuur. Terwijl we dagelijks overspoeld worden door digitale prikkels, proberen we onze natuurlijke intuïtie opnieuw te stimuleren. Zo groeit ook onze interesse naar het buitenaardse, onze fascinatie voor de maan…

Atelier-Trend-kleuren-van-de-maan

Maanstanden

De mystieke rituelen en typerende materialen en vormen van de maan zijn voor velen een bron van inspiratie. Denk maar aan het groeiend aanbod van producten die gemaakt worden volgens een bepaalde stand van de maan. Meer en meer mensen linken beslissingen over hun leven, carrière en lichaam aan de stand van de maan. Ook ontwerpers en kunstenaars halen inspiratie uit de kracht en invloed van de maan. Dat is goed te zien in de vormen waarmee ze werken, maar ook in de gebruikte materialen en kleuren.

Kunstenaar Carsten in der Elst werkt zijn meubelontwerpen bijvoorbeeld af met een afvalstof van polyurethaan, om ze een bevreemdend en buitenaards effect te geven. Ook het gebruik van hard en zacht bio plastic, kristallen, poreuze structuren - vaak geproduceerd met 3D technologie - en maansteen brengt ons dichter bij het uitzicht van een maanlandschap. De invloeden van de ruimtetechnologie, gewichtloosheid, en de typerende cirkelvormen zullen doordringen tot in onze kleerkast en interieur.

Atelier-Trend-maankleuren-2

Atelier-Trend-maankleuren-3

De kleuren van een maanlandschap

De trends in kleurgebruik tonen het veelzijdige gebruik van grijze schaduwtinten en varianten van metallic. Ook warme steen- en zandtinten komen aan bod en grijsblauwe varianten die doen denken aan de reflectie van het maanlicht in de oceaan. Verder zien we dat lila met een grijze ondertoon belangrijk blijft, net als neutrale kleuren. De veelzijdigheid van de maan, geeft ons werkelijk een hele waaier aan inspiratie en mogelijkheden voor design, mode en lifestyle.

Atelier-Trend-kleuren-van-de-maan-4

Deze Atelier-kleuren passen perfect bij deze trend:

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.