social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Interieurtrend: cocooning

We beleven volop een nieuwe opwelling van de ‘cocooning’ trend. We trekken ons – een beetje noodgedwongen – weer vaker terug in de geborgenheid van ons eigen huis. We maken het thuis gezellig en spinnen ons bijna letterlijk in als een insect in zijn warme cocon.

Atelier-Trend-cocooning-1

Donkere kleuren

Donkere kleuren op de muur hebben iets heel dramatisch, maar net zo goed iets geruststellends. Als een grot die bescherming biedt tegen de wereld rondom ons. Werk ton-sur-ton voor het ultieme grotgevoel : ga voor dezelfde kleur op de muren als op het meubilair.

Wanneer donkere tinten aanleunen bij die van de natuur, zoals donkere groentinten en diep terracottarood, dan creëert dat een bijzonder elegante sfeer. Combineer een donker interieur met accenten in metallic.

Atelier-Trend-cocooning-2

Atelier-Trend-cocooning-3

Zachte materialen, veilig nest

Zachte en aaibare materialen hebben een positief effect op onze mentale gezondheid. Voelen is immers een primaire behoefte. Beperk je in je interieur niet tot één enkele textuur. Combineer gerust een donzig tapijt met een fluwelen gordijn en aaibare accessoires.

Servies krijgt tegenwoordig een extra glazuurlaag om het contact aangenamer te maken. Geribbelde structuren zorgen voor heel bewuste aanrakingen, voor boeiende ervaringen in een interieur.

Atelier-Trend-cocooning-4

Imperfecte afwerkingen

Hedendaagse interieurs zijn verre van afgelikt en steriel: voorzie ruimte voor imperfectie.

Keramiek vertoont bij voorkeur nog de sporen van de maker, en ook wanden en textiel verklappen een menselijke inmenging door kleine imperfecties. De schijnbare nonchalance waarmee vloeren, wanden en objecten werden afgewerkt geven een interieur net een heel herkenbaar, warm en gezellig trekje. Glazuur hoeft zeker niet overal gelijkmatig aangebracht te worden, experimenteer met objecten die een hoog ‘souvenir’ gehalte bezitten.

Atelier-Trend-cocooning-5

Atelier-Trend-cocooning-6

Art Deco, licht en schaduw

Afgeronde vormen, geometrische figuren en texturen maken duidelijk dat ook de Art Deco stijl helemaal terug is. Het grafische karakter van de Art Deco stijl laat zich perfect vertalen in textieldesign. In een donker interieur is het belangrijk te spelen met het gegeven van licht en schaduw. Dat zorgt voor leven in eerder sombere omgevingen. Wanden met textuur worden pas écht interessant wanneer de zon erop schijnt en ze zo kunnen spelen met het licht dat in een donkere kamer binnenvalt. Geglazuurd servies bezit de bijzondere eigenschap het invallende zonlicht op een natuurlijke manier te reflecteren.

Gebruikte kleuren bij deze trend:

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.