social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

5 essentiële benodigdheden als je gaat schilderen

Kleuren

 

 

Om te schilderen heb je niet alleen een verfpot en een verfrol nodig. Denk ook aan deze 5 onontbeerlijke tools voor een perfecte klus.

 

Tool 1: een meetinstrument

Voor je gaat schilderen, moet je weten hoeveel verf je nodig hebt. En dus moet je weten hoe groot het oppervlak is dat je gaat schilderen. Vertrouw niet op giswerk, maar meet de lengte en hoogte van je muren met een goed meetinstrument. Vergeet ook niet de ramen en deuren in kaart te brengen. Noteer eventueel de afmetingen op een plannetje voor je naar de winkel gaat. De Levis Atelier winkel helpt je graag met het berekenen van de juiste hoeveelheid verf.

 

 

Tool 2: de juiste afplaktape

Afplaktape van de juiste kwaliteit is onontbeerlijk, aangezien niet elke afplaktape zich leent voor schilderwerk. Als je perfecte lijnen wil tussen twee kleuren, of als je plinten, plafondlijsten, ramen en deuren wil beschermen, moet je tijd investeren in afplakken met goede tape.

Tip: je kan de tape het best verwijderen terwijl de verf nog nat is.

 

 

Tool 3: schuurpapier

Een houten deur, raam of meubel schilderen kan niet zonder schuurpapier. Je moet vooraf schuren zodat de lak beter hecht, en je moet eveneens lichtjes bijschuren tussen twee lagen. Alleen zo krijg je het beste resultaat.

Tip: vooraf schuren gebeurt meestal met een schuurpapier met grove korrel, en tussenschuren met een schuurpapier met fijnere korrel.

 

Tool 4: een goede borstel

Naast een verfrol of een lakrol, heb je steeds een verfborstel nodig om de boordjes te schilderen. De keuze van de juiste verfrol en borstel is belangrijk want ze is afhankelijk va het soort verf. In het Levis Atelier ontvang je advies over de juiste rol en borstel voor jouw project.

Tip: Je hoeft je materiaal tussen twee lagen verf ook niet te spoelen, indien je de dag nadien wil verder werken. Stop ze in een goed afgesloten, plastic zakje, zodat er zeker geen lucht aan kan en je kan ze probleemloos hergebruiken. Na de laatste verflaag wel goed uitspoelen, laten drogen en je materiaal is weer netjes voor de volgende verfklus.

 

Tool 5: een touwtje en potlood of krijt

Een gouden tip als je wil werken met een rechte lijn op de muur, een cirkel wil schilderen of een ontwerp met kleurvlakken voor ogen hebt. Begin niet zomaar af te plakken maar maak eerst een lijn met een touwtje. Teken de lijn dan eerst met krijt en plak daarna pas af.

In de Levis Atelier verfwinkel staan de verfexperts voor je klaar om voor elke klus advies te geven over de juiste benodigdheden.

 
 

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.