social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Uit de kunst - binnenkijken bij Eva Mouton

Van zacht pastel tot lekker fel: de rijwoning van dit kunstenaarsduo is één groot kleurenspel. 'We zijn echt geen wit-mensen', zeggen Eva en Bert. 'Het mag best wat avontuurlijker.' Kijk binnen en kom in de creatieve flow!

Atelier-testimonial-eva-mouton-1

Eva en Bert zijn allebei beeldend kunstenaar en kochten hun eerste woning in 2017. 'Dit rijhuis vlakbij de Gentse Bourgoyen hebben we helemaal verbouwd om meer licht naar binnen te halen. Na twee jaar waren we de witte Gyproc-muren beu en begonnen we te dromen van spannende en speelse kleuren. We wisten direct wie ons kon helpen, want de kleurenconsulente van Levis Atelier kenden we nog uit een vorig leven. Zij is voor ons het perfecte klankbord om onze ideeën af te toetsen en uit te testen. Toen ze dit huis binnenstapte was ze meteen enthousiast: door de grote ruimtes en natuurlijke lichtinval kan je hier volop spelen met kleur. Ook donkere en complexe tinten komen hier geweldig mooi uit.'

Het zonnetje in huis

De centrale muur in citruskleur ATL Seventies C2 loopt langs de trap helemaal tot in de nok van het huis. Dit grote, felle kleurvlak breng eenheid in het interieur en zorgt voor een warme sfeer. Zelfs op een grijze januaridag heb je toch het gevoel dat de zon binnen schijnt. Ook in het toilet knalt dit vrolijke geel van de muren.

Atelier-testimonial-eva-mouton-2.jpg
 
Atelier-testimonial-eva-mouton-3.jpg

Artistiek blauw

In de living hangt een groot schilderij van Pieter Jennes. Een speels en verhalend werk vol primitieve energie. 'De consulente had een stalenboek bij met alle kleuren van Levis Atelier. Na veel wikken en wegen kozen we voor een speciaal, soft blauw met een tikkeltje rood. Een tint die zo uit het kleurenpalet van Pieter Jennes komt en voor een enorme transformatie van de ruimte zorgt.' Ook Eva's tekenkamer kreeg een lik van dit artistieke blauw ATL Nature B6. Hier moeten de muren vooral rust creëren, zodat Eva zich scherp kan concentreren op haar illustraties en cartoons.

 

Atelier-testimonial-eva-mouton-4.jpg
 
Atelier-testimonial-eva-mouton-5.jpg

Terracotta, roze en groen

In de slaapkamer hangt een zuiderse en intieme sfeer dankzij het lichte terracotta ATL Sierra C2. De wandlampjes boven het bed zijn in dezelfde tint uitgevoerd. Hier worden Eva en Bert elke morgen zachtjes wakker terwijl de zon een mooie glow op de muren tovert.

 

Atelier-testimonial-eva-mouton-6.jpg

De badkamer is een echte cocoon met een zacht en warm gevoel. De donkere, tropisch groene kleur ATL Sierra E6 loopt helemaal door. Zo zie je niet eens meer waar de muur eindigt en het plafond begint. De roze retrotegels maken de wellness-sfeer compleet.

 

Atelier-testimonial-eva-mouton-7.jpg

In de inkomhal tenslotte is het altijd superleuk thuiskomen. Een perfecte kubus in een kleur die het duo als voetbalveldgroen omschrijft. Het ronde blauwe klokje steekt daar mooi bij af.

 

Atelier-testimonial-eva-mouton-8.jpg

Atelier-testimonial-eva-mouton-9.jpg

Wow!-gevoel

Alle werken werden uiteindelijk uitgevoerd door een professioneel schildersteam dat we via onze Levis Atelier winkel konden strikken. 'Een bewuste keuze', zeggen Eva en Bert, 'want de muren moesten nog opgevuld en geschuurd worden, en we wilden alles tot in de puntjes perfect hebben. Op zeven dagen tijd hebben de schilders ons huis een totale make-over gegeven. Toen we het resultaat zagen kregen we direct een wow!-gevoel. Vanaf nu is dit huis écht helemaal af en helemaal van ons.’

Gebruikte kleuren

Je eigen project starten?

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.