social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Kleurrijke keukengeheimen

Het is de droom van elke hobbykok: een keuken die tegelijk praktisch en gezellig ingericht is. Boordevol licht, met zicht op de tuin, en ruim genoeg voor een gezin met twee jonge kindjes.

Akzo_LSwitten-127-1024x683.jpg

Een unieke woning

Deze duurzame woning in houtskeletbouw staat in Sint-Agatha-Rode, in het hart van de glooiende Druivenstreek. Om optimaal gebruik te maken van het hellende perceel zijn de ruimtes verdeeld over drie niveaus. Onderaan ligt de keuken met tuinzicht. Hier maken Laura en haar man de lekkerste recepten uit Azië en Italië klaar. Om hun keuken een extra warme toets te geven, kozen ze een kruidig geel uit de Levis Atelier ‘le Coucher de Soleil’ collectie. Daarboven vind je de living die uitkijkt op de straat. Nog een trapje hoger bevinden zich de slaap- en badkamers. 

Akzo_LSwitten-62-min-768x513.jpg
 
Akzo_LSwitten-288-min-768x513.jpg

Samen schilderen

“Mijn man en ik hebben alles zelf geschilderd”, vertelt Laura. “Een voordeel van houtskeletbouw is dat de binnenafwerking heel snel vooruit gaat. De woning wordt droog opgeleverd en je kan direct op de gyprocwanden beginnen schilderen. We rolden eerst een laagje Levis Atelier Muur Primer uit en gingen dan verder met Levis Atelier Muur Velours. Echt supermakkelijke producten om mee te werken!”

“Vroeger ging ik helemaal mee in de supermattrend. Maar nu ben ik blij dat ik voor de veloursversie heb gekozen. Deze verf geeft de wanden een zachte, fluwelige glans waardoor de woning nóg knusser oogt. Bovendien is alles afwasbaar en dat is geen overbodige luxe als je een baby en een zoontje van 3 jaar oud hebt.”

Thiry Paints: professioneel kleuradvies

“Voor het kleuradvies gingen we langs bij Thiry Paints in Vilvoorde. Echte professionals die ons een totaaladvies gaven voor de verfkleuren, het behang en de raambekleding. Zo is ons interieur uitgegroeid tot een harmonieus geheel, waarin alle kleuren op elkaar zijn afgestemd.”

Een geel vol warmte en smaak

Geel maakt je wakker, zet aan tot actie en levenslust. Een kleur die prima tot zijn recht komt in de keuken. Laura: “We kozen bewust voor dit warme geel als tegengif voor het koude licht dat in de ruimte binnenvalt. Want onze keuken is nu eenmaal op het noorden gericht. We merken dat vrienden die op bezoek komen heel graag in onze keuken blijven plakken, dus we zijn er duidelijk in geslaagd om een gezellig kader te scheppen.”

Het warme geel keert op verschillende plaatsen terug: in het toilet, aan de vestiaire en zelfs (voor wie goed kijkt) in het behangpapier van de living. Als een overkoepelend kleurenthema dat het hele interieur samenbindt.

De keukentafel en kruidenschapjes zijn gemaakt uit rubberwood: het hout van snelgroeiende Aziatische rubberbomen. Ook de trappen zijn uitgevoerd in deze sterke en ecologische houtsoort.

Akzo_LSwitten-196-min-1100x734.jpg

Je eigen project starten?

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.