social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Het perfect imperfecte huis van Serge Anton

Serge-Anton-1024x683.jpg

Serge Anton is interieurfotograaf voor grote internationale decoratiebladen als Architectural Digest, Elle Décoration en IDEAT. Hij woont in Brussel, maar reist al dertig jaar de hele wereld rond.

Tijdens zijn talloze reizen naar Afrika en Azië fotografeert Serge Anton naast interieurs ook karakterkoppen, exotische gezichten uit verre culturen. “Gezichten hebben mij altijd al gefascineerd”, zegt hij “net als de verhalen achter die gezichten”. Geïnspireerd door zijn jarenlange fotowerk in de wereld van de interieurinrichting, voerde bezige bij Serge Anton ook een eigen decoratieproject uit.

Kleuren uit de natuur

Tijdens de grondige renovatie van zijn huis in het hart van de Franse Ardennen, werden een heleboel binnenmuren gesloopt. Ook de ramen werden een stuk groter gemaakt. En daarna werden alle kamers van het huis geschilderd, van boven tot onder. Serge Anton selecteerde een warmgrijze basiskleur ATL matin E4 die in alle andere kamers van het huis werd doorgetrokken met uitzondering van de zolder. Daar koos Serge Anton een zuiver wit om die ruimte zo groot en licht mogelijk te houden

Zolder-Serge-Anton-1-res.jpg
 
Kamer-Serge-Anton-res.jpg

De slaapkamers op de eerste verdieping kregen alle drie een accentkleur uit de omliggende natuur: mosgroen ATL ombre B6, donkerbruin ATL ombre A4 en een donkerblauw ATL denim A2 dat verwijst naar de kleur van het vlakbij gelegen meer van Sedan. “De natuur – de bomen, stenen, het water – speelt een steeds belangrijkere rol in mijn leven. Ik vind het alsmaar moeilijker om naar de stad terug te keren. Die is naar mijn gevoel veel te hectisch en onpersoonlijk geworden.”

Serge_Anton-11-min-1146x600.jpg

Wabi Sabi

Serge Anton houdt heel erg van Wabi Sabi, een Japanse filosofie die de schoonheid van imperfectie predikt. Imperfectie is volgens Wabi Sabi het perfect aanvaardbare gevolg van de natuurlijke cyclus van groei en verval. “Ik vind perfectie eerlijk gezegd erg saai”, vertelt Serge Anton. ”Oude huizen hebben voor mij veel meer charme dan nieuwe. Ik beschouw het als een uitdaging om nieuw leven te blazen in een bestaande ruimte, om er de ziel van te doorgronden.” De muren van de drie slaapmakers werden bewust niet helemaal tot aan de plinten en het plafond geschilderd. Dat zorgt voor een onafgewerkt effect, helemaal in de spirit van Wabi Sabi.

Serge_Anton-3-min-432x600-res.jpg
 
Serge_Anton-8-min-400x600-res.jpg

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.