social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Designschuur in de natuur

MonDesir_cabane-36-min-1024x683.jpg

Tuinschuur? Boshut? Petanquebaan? Dit gebouwtje van fotograaf Serge Anton is dat alles en nog veel méér. Hij heeft het eigenhandig ontworpen en ingericht met een zorgvuldige selectie van bijzondere objecten. Een verborgen vluchtplek vol actueel design en herinneringen aan zijn kindertijd. Aan alle kanten omringd door de rust van de Ardense bossen en het meer van Sedan.

MonDesir_cabane-29-1-400x600-res.jpg
 
MonDesir_cabane-30-1-394x600-res.jpg

Een uitgepuurde make-over

Lang geleden was dit een rommelig tuinschuurtje waar de kleine Serge Anton zich terugtrok om te spelen en te dromen. Pas vorig jaar, na de renovatie van zijn Ardense woning (een eerder Levis Atelier project), richtte de fotograaf zijn blik op de overwoekerde ruïne achteraan het domein. Meteen besloot hij om een stukje jeugdsentiment in ere te herstellen.

De constructie uit 1920 kreeg een uitgepuurde make-over. Het dak werd volledig vernieuwd en met sobere dakpannen bedekt. De ramen werden iets vergroot en voorzien van strakke zwarte kaders. De vernieuwde façade kreeg een schoonheidsbehandeling met het ultramatte Levis Atelier Muur Kalei-Effect in RAL9017 zwart. Het resultaat oogt net zo eenvoudig en ongedwongen als een Ardens boerenerf.

Een opvallende toevoeging is de enorme grijze betonplaat. Die brengt eenheid in het geheel en doet ook dienst als buitenterras.

Het interieur biedt een tegelijk ruwe én geraffineerde aanblik. Wit, zwart en groen gaan een rustgevende dialoog aan. Het zachte bed nodigt uit om een uiltje te knappen. Tegen de wand zie je een showcase vol kunstzinnige voorwerpen en souvenirs. Alle meubelen zijn door de fotograaf zelf getekend en met zorg vervaardigd door Belgische vakmensen. Kortom, elk detail getuigt van het perfectionistische oog van de meesterfotograaf.

Detox groen

Een interieur als een detox kuur. Vol frisse boslucht en zachtgroene tinten. De imperfecte muren en het bewust nonchalante schilderwerk contrasteren met de gladde zwarte tegelvloer. Ook hier is het rustieke Levis Atelier Muur Kalei-Effect toegepast in zuiver wit en mosgroen RAL6003.

MonDesir_cabane-25-1-433x600-res.jpg
 
MonDesir_cabane-26-1-400x600-res.jpg

Stoere staal

Serge Anton ontwierp een kloeke vierkante tafel uit staal en vintage hout. In de stalen bak plaatste hij enkele terrariums. Elke fles bevat een mini-bos waar je urenlang naar kan kijken. De placemats zijn gekleurd met plantaardige pigmenten. Het zwarte wandrek is uitgevoerd in gevouwen plaatstaal. Een favoriete techniek van Serge Anton. Je oog glijdt over een variatie van originele objecten zoals een gekke lamp en een oldskool ventilator. De raffia tas en hoed nemen je mee naar de jungle van Madagaskar.

Speciaal voor de vrienden

Op vraag van zijn vrienden legde Serge Anton een petanquebaan aan. Het speelterrein uit fijn dolomietgrind is afgebakend met oude treinbilzen. Vrolijke gesprekken, fluitende merels en het getik van metalen ballen: hier glijdt elke zomeravond zorgeloos voorbij. Nog een glaasje pastis en de sfeer kan niet meer stuk!

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.