social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Design in de babykamer

Een babykamer hoeft er echt niet kinderachtig uit te zien”, vindt Ine De Saegher uit Meerbeke. Daarom gaat ze voor volwassen design, natuurlijke materialen en kalme kleuren. Precies wat de pasgeboren Lea nodig heeft om rustig te slapen. Mama’s zelfgemaakte klamboe en hobbystukjes geven een persoonlijke toets aan de kamer.

1910-Akzo-Ine-Meerbeke-47-900x600.jpg

Licht en stijlvol

Twee weken geleden begon voor Ine De Saegher en haar man het grote avontuur dat ouderschap heet. Gelukkig was de babykamer net op tijd klaar om de kleine Lea welkom te heten. “We wisten niet of het een jongen of een meisje zou worden… en dus kozen we voor de uniseks aanpak”, legt Ine uit. “Zonder typische babykleurtjes, Winnie de Pooh-behang of andere clichés. We wilden een licht en stijlvol interieur scheppen dat met ons kindje meegroeit.”

Zachtgrijs en honingwit

“Eerst kochten we de design babybox”, vertelt Ine. “Daarna kozen we het behangpapier met bladmotief en tenslotte de verfkleuren voor de muren en meubelen. Dankzij die stapsgewijze aanpak konden we alle kleuren mooi op elkaar afstemmen.”

Het behangpapier en de verf komen van Scheerlinck in Ninove. “Deze Levis Atelier is voor ons een huis van vertrouwen. In het verleden hebben ze ons geweldig geholpen bij de inrichting van de living en andere kamers.”

“We wilden een gevoel van natuurlijke harmonie in de babykamer. Scheerlinck begreep dat en wist onze wensen perfect te vertalen in de juiste verfkleuren. Voor de muren een off-white Levis Atelier Honey A1 en voor de meubeltjes een zachtgrijs HN.01.72. Deze laatste kleur werd in de winkel uitgelezen en komt exact overeen met de tint van de babybox.”

1910-akzo-ine-meerbeke-3-minified-res.jpg
 
1910-akzo-ine-meerbeke-43-minified-res.jpg

Professioneel advies

“Mijn man en ik hebben alles geschilderd. Dankzij de technische wenken van Scheerlinck ging dat verrassend vlot. De ladekast en de kleerkast moesten ander kleurtje krijgen. Scheerlinck adviseerde om als eerste laag Levis Atelier Lak Multi Primer te gebruiken. Daarna volgden nog twee lagen Levis Atelier Lak Satin voor een klassevolle afwerking. Niemand gelooft nu nog dat deze meubeltjes gewoon uit de Ikea komen!”

De muren kregen eerst een laagje Levis Atelier Muur Primer. Daarna werd Levis Atelier Muur Mat Superior toegepast voor het perfecte honingwitte decor.

Het betere hobbywerk

Het handwerk met een regenboogje en een blaadje getuigt van Ine’s creatieve spirit. “Ik ben iemand die graag dingen maakt en deze kamer is voor mij ‘work in progress’. De okergele klamboe heb ik zelf genaaid. Hij beschermt de baby niet alleen tegen de zon en insecten, maar brengt ook kleur en fleur in de ruimte.”

“Ook de lamp heb ik zelf in elkaar gestoken: ik had nog een oude staander liggen en ben in winkels gaan snuisteren tot ik deze mooie kap in sisalvezel vond. Dit hoekje van de kamer is knus en toch goed verlicht, perfect geschikt om borstvoeding te geven.”

1910-Akzo-Ine-Meerbeke-34-minified-res.jpg
 
1910-Akzo-Ine-Meerbeke-31-minified-res.jpg

Speelse harmonie

Ine gebruikt graag natuurlijke materialen zoals katoen, hout en bamboe. Dit geeft het interieur een extra zachte en warme uitstraling. Op één van de stoelen heeft ze een pluizige schapenvacht gedrapeerd: perfect voor koele herfstavonden.

Aan de muur trekken de zeshoekige houten schappen onze aandacht. De ogen van een tijgerwelp priemen tussen de blaadjes van een hangende plant door. Heel even wanen we ons in de wereld van Jungle Book.

Daarnaast kijken drie mysterieuze beeldjes op ons neer. Wat ze betekenen, weten we niet, maar ze stralen niets dan rust uit. En de kleine Lea? Die is al lang naar dromenland vertrokken, op weg naar nieuwe avonturen met de zandloper, de maan en de vogel…

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.