social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

De juiste kleur op de juiste plaats

Achter een onopvallende gevel in een dertien-in-een-dozijn Vlaamse straat schuilt het huis van Kendy en Jan. Binnen openbaart zich een open woning waarin lokaal design, Zweeds massameubilair en opvallende kleuraccenten een harmonieus geheel vormen.

 

Huis wordt thuis

We wonen hier pas sinds februari en toch is het al helemaal ons huis”, steekt Kendy van wal. Het nieuw samengesteld gezin woont in een gerenoveerde oude arbeiderswoning in de Zuidrand van Antwerpen. Kendy en Jan zijn allebei actief in de marketing- en reclamesector. Het huis doet meteen ook dienst als kantoor.

“Toen we het huis kochten had het duidelijk een schilderbeurt nodig”, vertelt Jan. Kendy heeft een oog voor mooie kleuren en zo kwam het koppel al snel bij Levis Atelier terecht. “We hadden een voorselectie gemaakt maar waren toch niet helemaal zeker”. Vooral het knallende geel (ATL Soleil A4) van de keuken vonden we supermooi, maar wel een risico.”

“Dan vergeet je het roze (ATL Ombre D1) van de slaapkamer nog”, onderbreekt Jan, “eerlijk gezegd was ik er helemaal niet enthousiast over.” Bij Levis Atelier vonden ze precies wat ze nodig hadden: het slimme advies om slechts een deel van de keukenmuur geel te schilderen en de kleurechte stalen om Jan ervan te overtuigen om de zachtroze tint die Kendy zo graag in de slaapkamer wilde, toch een kans te geven.

 

Room with a view

Over de woonkamer was er geen enkele discussie. “Tranquil Dawn, de Levis Kleur van het Jaar voor 2020, is een zachte tint waar we ons allebei meteen goed bij voelden. Oorspronkelijk stond onze zetel voor de accentmuur en zagen we de mooie grijsblauwe kleur die ons zo gecharmeerd had, eigenlijk nooit. En dus heb ik op een dag het initiatief genomen om onze living helemaal om te draaien”, zegt Kendy, “een wat gedurfde en vermoeiende, maar meer dan geslaagde onderneming”.

 

Een supercool toilet

Ook petrolblauw (ATL Ombre A7) kreeg een prominente plek in het interieur. De badkamer én het kleinste kamertje van het huis ondergingen een makeover in die kleur. Een schot in de roos, zo blijkt : “Een buurjongetje kwam onlangs na een bezoekje buiten en riep enthousiast dat we een supercool toilet hebben! Beter hadden wij het zelf niet kunnen verwoorden”, lacht Jan.

 

“Het is mede dankzij de kleuren dat dit meteen ‘ons’ huis is geworden”, besluit Kendy. “Intussen hebben we trouwens ook één van de kinderkamers onder handen genomen. De jongste vond de kleur van de living zo geslaagd dat hij ze ook wel in zijn kamer wilde. En dus hebben we een nis in Tranquil Dawn rond zijn hoogslaper geschilderd. Ook hiervoor was het advies van de Levis Atelier winkel geweldig handig. We kregen er de juiste tape mee en een stappenplan dat voor een letterlijk vlekkeloos verloop zorgde.”

Samen beginnen we eraan

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.