social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-instagram3 Pinterest social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono logo-akzonobel icon-chevron-down-semi-bold

Heerlijk uitwaaien aan zee - binnenkijken bij de familie De Bruyn

Iris is een echt familiemens. Vorig jaar besliste ze samen met haar echtgenoot om het appartement van haar ouders over te kopen. Zo kan heel de familie er na 33 jaar nog steeds herinneringen maken. Met hulp van dochter Elfi gaven ze het appartement een nieuwe frisse look. Het resultaat is een combinatie van oud en nieuw, en heel veel kleur.

Familie_DeBruyn-TOPANNER.jpg

Een plek vol herinneringen

Een van de redenen om het appartement als tweede verblijf te kopen, was de emotionele waarde ervan. “Elfi en haar broer hebben hier veel vakanties doorgebracht. Elk jaar kwamen we voor 3 weken naar hier. Ze hebben hier dan ook veel vrienden gemaakt”, zegt Iris.

Om de kleuren te kiezen zat dochter Elfi, de creatieve duizendpoot van de familie, samen met een expert van Levis Atelier. Zo vertelt Iris: “Zelf zou ik nooit gekozen hebben voor deze gewaagde kleuren. Maar als ik het resultaat zie, vind ik het enorm mooi. De kleuren gaan prachtig samen en vormen een harmonieus geheel”.

Familie_DeBruyn_1.jpg

Betaalbaar renoveren

Oorspronkelijk zag het appartement er heel anders uit. Het interieur was erg verouderd. “We wilden er geen fortuin in steken en muren uitbreken. Elfi houdt van vintage, hergebruiken en schilderen. Ook daarom hebben we Elfi gevraagd of ze wou helpen bij het opknappen.”

Van de zee tot in de woonkamer

Het appartement is heel rustgevend. Je ziet de zee vanuit de woonkamer. En dus werd de kleur van de zee doorgetrokken tot in die woonruimte. De grijsgroene kleur ATL Sierra B6 straalt rust uit en doet het appartement een stuk groter ogen. “We hebben ervoor gekozen om de oude meubels van mijn ouders te combineren met nieuwe.” De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een frisse look met een charmant karakter.

Familie_DeBruyn_2.jpg

Een warm welkom

Iris had zo haar bedenkingen bij de kleur voor de gang. Ze vreesde dat het diepe rood ATL Seventies E1 de ruimte heel donker zou maken, maar besloot om het advies van de kleurspecialist te volgen. En daar deed ze goed aan, want eens de inkom geverfd was, nam de warme, diepe en huiselijke sfeer van het rood de bovenhand…

Breng de warme zonnegloed tot in de badkamer

De expert van Levis Atelier legde ons uit dat zelfs oude tegels geschilderd kunnen worden en dus kregen ook de muren van de badkamer een nieuwe kleur: een fel oranje ATL Soleil B3. Deze eyecatcher maakt je op slag vrolijk. Dit is een badkamer die je de perfecte “morning boost” bezorgt om aan je dag te beginnen.

Familie-debruyn-4A

familie-debruyn-4B

 

Aan zee schijnt de zon elke ochtend

Het plafond is dankzij de knalgele kleur ATL Seventies C2 het pronkstuk van de logeerkamer. De lichtgekleurde muren die in een offwhite met een tikje blauw ATL Neutrals B4 geschilderd werden en de rode gordijnen geven deze kamer de final touch. Op een grijze dag vult het geel de kamer met een warme sfeer. Dankzij deze kleur schijnt de zon altijd binnen.

familie-debruyn-5A

familie-debruyn-5B

Het resultaat is een speels, kleurrijk en simpelweg plezant appartement. Zelf zou Iris het nooit zo aangepakt hebben, maar ze is enorm tevreden met het resultaat. Ook al zijn alle kamers heel verschillend, het nieuwe kleurenpalet in het appartement blendt heel mooi.Voor haar voelt dit nu aan als een tweede thuis.

Gebruikte kleuren

Je eigen project starten?

  • Maak een afspraak online of per telefoon.
  • Kleur en verfadvies van experts.
  • Exclusief tijd voor jou.